let’s do lunch: salmon & cream cheese omelette

Tämän hetkinen lounassuosikkini: kylmäsavulohimunakas tuorejuustolla ja vesikrassilla. Paista neljän munan munakas. Minä kolesterolitietoisena käytin yhden kokonaisen munan ja useamman munanvalkuaisen (täällä tuoretta, pastöroitua munanvalkuaista läytyy kylmähyllystä maitopurkkien vierestä Two Chicks merkin tölkissä). Puolittain hyytyneen munakkaan päälle sopiva määrä kylmösavulohta, vähän ruohosipulia, useampi klöntti kevyttuorejuustoa (kaupan oman merkin half fat toimii aivan yhtä hyvin kuin Philadelphia) ja kourallinen vesikrassia tai salaattipinaattia. Rouhi päälle myllystä mustapippuria (unohtui tällä kertaa), taita munakas taskuksi ja valuta lautaselle. Nopeaa, terveellistä ja ennenkaikkea herkullista!

My current quick lunchtime favourite: omelette with smoked salmon,  cream cheese and watercress. Bake in four-egg omelet. Health consciously I chose to use use one whole egg and a few egg whites (in UK you can buy fresh, pasteurized egg whites in a carton from a supermarket milk shelf)  Top the half cooked omelette with smoked salmon, some chopped chives, a few dollops of half-fat cream cheese and a handful of watercress or baby spinach. Grind some black pepper on the top, fold and slide the omelette onto a plate. Speedy, healthy and delicious lunch, done!

3 thoughts on “let’s do lunch: salmon & cream cheese omelette

  1. Katja says:

    Kiitos erinomaisesta reseptistä! Kuulosti niin herkulta, että oli pakko kokeilla. Tein oman kasvimaan pinaatista ja ruohosipulista ja nautin perunasalaatin kanssa. Nam!

    t. Jo pitkään lukenut, mutta vasta nyt kommentoimaan ryhtynyt Katja

    • Jekka says:

      Kiitos! Yksinkertaiset ideat ovat parhaita, niin se vain on. Tein tätä munakasta kolmesti viime viikolla (ja joka kerran taputin itseäni selkään keksittyäni kerrankin uutta purtavaa lounasaikaan!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s