Mummy, Mrs & Minä

sake no hana

Advertisements

Olen huomannut merkkipäivinä alkavaa kaavoihin kangistumista. Taksi noutaa ovelta ja kyyditsee meidät johonkin Westendin tunnetuimmista japanilaisesta. Alkuviikosta mies kertoi buukanneensa pöydän torstaille ja silmää räpäyttämättä arvasin ravintolan olevan Nobu Berkeley aka Disco Sushi. Mies varasin poöydän toisesta ravintolasta. Siirryimme Piccadillyn toiselle puolelle ja kokeilimme ensimmäistä kertaa Sake No Hanaa.

Nobuun verrattuna Sake No Hana oli hiljainen, mutta kaikki Nobussa esiintyvät ryhmät olivat paikalla: pankkiirit, keski-ikäinen mies parikymppisen tyttöystävän kanssa, amerikkalaisia expatteja, persianlahden nuoria ja japanilaisia turisteja. Ravintolasali oli raikkaan japanilainen ja valoisa. Ruoka oli hyvää, ei tajunnanräjäyttävää mutta herkullista.  Useampaan pöytään kannettiin samoja herkkuja mitä meillä: suki yaki, snow crab ja octopus. Sushi ja sashimi olivat Lontoon parhaasta päästä, tonnikala erityismaininnan arvoista. Palvelu oli mainiota, rentoa ja huomaavaista.

Niin, ja se merkkipäivä oli syntymäpäiväni. Juhlistimme vanhenemistani. Koko ravintola tiesi sen tarjoilijoiden laulettua korkealta ja kovaa ‘happy birthday’. Sweet 🙂

With anniversaries I have noticed we have started to get a bit set in our ways. Earlier this week when my husband told me he had booked a restaurant for Thursday night first thing I asked was “Are we going to Nobu?” Hubby ended up booking another restaurant.

We didn’t veer far from Berkeley Street, just across Piccadilly to another Japanese, Sake No Hana. Place was lovely, airy room with natural light, simple Japanese wood structures. Food was good, sushi and sashimi excellent. And service lovely. 

Oh yes, it was my birthday we were there ro celebrate. Everyone in the restaurant knew after waiters’ rendition of ‘Happy Birthday’. Sweet 🙂

Advertisements

Advertisements