thai beef salad

Tämä lihasalaatti oli yksi itselleni asettamani illallishaasteen uusista, kokeiltavista resepteistä. Huippu hyvää! Parin viime viikon aikana sitä on tullut tehtyä kolmasti. Helppo ja nopea kesäillallinen, eikä sisällä liian montaa työlästa ja eksoottista osaa: sitruunaruohoa saa pienemmistäkin kaupoista, mintut ja korianteri omasta yrttitarhasta. Kouluruokailun kulmakiveä kiinankaalia en ollut ostanut vuosiin, täällä sitä käytetään vain aasialaisessa ruuanlaitossa. Muistan hymyilleeni Ranskassa aina kun bongasin kiinankaalin eksoottisten vihannesten tiskistä…

Ohjeen annos riittää neljälle:  illalliseksi kahdelle olen paistanut puolet vähemmän lihaa , mutta salaatin määrän olen pitänyt samana. Juuri sopiva annos. Lihana on rump steak, yrityksestä huolimatta en löytänyt tälle mielestäni pätevää käännöstä: reisipihvi ei kuulosta joltain mitä lihatiskiltä löytyisi?  Pihvit on paras paistaa parilapannulla (onnistuu toki tavallisellakin, joskin käry on pahempi) tai vaikka grillimenun lisänä kuumassa grillissä. Tärkeintä on olla paistamatta lihaa liikaa ja muistaa antaa lihan levätä ennen viipalointia.

Scroll down for English!

Thai lihasalaatti

  • 2 x 300g pihvi

marinadi

  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl hienoa sokeria
  • 1 tl paahdettua seesamöljyä

salaatinkastike

  • 1 sitruunaruoho, murskattuna ja hienoksi viipaloituna
  • 1 vihreä chili, hienonnettuna ja halutessa siemenet poistettuna
  • 1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
  • 1 rkl limettimehua
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 1/2 kiinankaali, lohkoina tai viipaleina
  • kourallinen mintun lehtiä
  • kourallinen korianterin lehtiä
  • 1/2 kurkku
  • 1 pieni punasipuli, ohuina viipaleina

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää pihvit, käännä ja anna marinoitua 5-10 minuuttia. Yhdistä salaatinkastikkeen ainekset. Asettele kiinankaali, yrtit, kurkku ja sipulia tarjoiluvadille. Kuumenna parila erittäin kuumaksi, lisää pihvit ja ruskista 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä lämpimälle lautaselle, peitä löyhästi foliolla ja anna vetäytyä 5 minuuttia. Leikkaa pihvit hienoksi siivuiksi ja levittää salaatin päälle. Viimeistele pirskottamalla kastike lihansiivuille ja salaatille.

During my recent, own set dinner challenge I found this simple Thai beef salad recipe in the Waitrose Kitchen Magazine. The recipe is taken from Bill Granger book Bill’s Basics. Since trying it for the first time, I have made already twice since. It it just so good and tasty, quick, simple ingredients and even healthy. The recipe is for four, but when I’ve made this for me and Husband I have halved the beef, but kept the other quantities same. This portion is just right as light dinner for two.

Thai beef salad

  • 2 x 300g rump steak

marinade

  • 2 tbsp oyster sauce
  • 1 tbsp fish sauce
  • 1 tbsp caster sugar
  • 1tsp toasted sesame oil

dressing

  • 1 lemon crass stalk, crushed and finely sliced
  • 1 green chilli, finely chopped and deseeded if liked
  • 1 garlic clove, finely chopped
  • 1 tbsp lime juice
  • 4 tbsp fish sauce
  • 1/2 chinese leaf, cut into wedges or sheered
  • handful of mint leafs and handful of coriander leafs
  • 1/2 cucumber
  • 1 small red onion, thinly sliced

Mix together marinade ingredient in a bowl. Add the steaks, turn to coat and leave to marinate for 5-10 minutes. Make a dressing by combining all the ingredients. Arrange leaf, herbs, cucumber and onion on a serving plate. Heat a griddle pan very hot, add the steaks and sear for 2 minutes on each side. Transfer on a warm plate, cover loosely with foil, and leave to rest for 5 minutes. Finely slice the steaks and drape over the salad. Drizzle with the dressing. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s