design clichés

Pari viikkoa sitten The Sunday Times Style listasi The New House Rules. Uudet järjestysäännöt listasivat viime vuosien ajattomia, mutta ylikäytettyjä sisustustrendejä: valkoinen ‘tiili’laatoitus, teolliset kattolamput, Alessin sitruunapuserrin…. Jan Constantine -tyynyt Chesterfield-sohvalla: brittitrendi, joka vastaa Suomessa Gant-tähtityynyt ja valkoinen kangassohva yhdistelmää. Kaikki itsellään monipuolisia ja ajattomia klassikkoja, joissa ei sinällään ole mitään vikaa: niille on käynyt kuin Kartellin Louis Ghost tuolille, ne ovat kaikkialla!

Katse ympärille ja mitä näkyy? Koko talon on kauttaaltaan Farrow&Ball: heidän rajatun ja valikoidun värikartan kaikki värit ovat hilityn tyylikkäitä.  Alakerran vessan seinälaata ovat tiiliasetelmassa, ajattomat ja siistit. Meiltä löytyy myös lipputyyny, käppyräpeiliä, lampaantaljaa ja kyllä peurakin kurkkii Diamantini e Domenicon käkikellon päältä. Hurraa!

Klisee = suosittu. Lisäisin lehden listaan myös keep calm and carry on -posterit. Niitä meiltä ei löydy eikä tule.

Sisustusjutun ehdotukset ovat kivoja ja sinällään varteenotettavia. Meille ei ole tulossa marokkolaisia laattoja eikä neonpinkkejä lentäviä mopseja (itseasiassa, mitä kauemmin mopseja katselen sitä enemmän ‘totun ajatukseen’).  Mutta mitä useampi ihminen innostuu jutun ehdotuksista, saadaan näistäkin kliseitä!

A couple of weeks ago The Sunday Times Style listed some of the current design clichés. Looking around me I think we score quite high on the list! We even have a couple of the Kartell Lous Ghost chairs mentioned as the worst offenders… Suggestions given in the article are good,  I don’t see us changing our ways and getting Moroccan tiles or fluoro pink flying pugs, but more people adopt the suggestion quicker they will become clichés! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s