supper club in shoreditch

Lauantain synttäribileistä kiirehdimme takaisin kotiin. Meikkasin Montyn kylpiessä ja taksin odottaessa etuovella arvoin viela minkä mustan t-paidan valitsen. Suuntasimme Lontoon halki itään tapaamaan ystäväparia Michelle ja Andy supper clubissa ah niin coolissa Shoreditchissä.

Pop up restaurant ovat olleet juttu jo useamman vuoden, mutta minulle mieheni kanssa tämä oli ensimmäinen. Mieheni ei ole spontaani tai kokeileva ja ajatukseen amatöörikokkailujen syömisestä jonkun olohuoneessa hän suhtautuu varauksellisen epäilevästi. Nyt supper clubit ovat Lontoossa kehittyneet pro-toiminnaksi ja clubien pyörittäminen on parhaiten tunnetuille kokeille ammattityö heidän käyttäen aikansa menuiden suunnitteluun, varausten hoitamiseen ja sosiaalisen median pyöritykseen.

Michelle oli varannut illan yhdestä tunnetuimmista supper clubeista Lontoossa. Ferdie’s Food Labin Ferdie on on pyörittänyt supper clubeja useamman vuoden. Hän aloitti ystävänsä Leluun kanssa ensimmäisen ravintolan Leluun olohuoneessa. Vuoden alusta hän on isännöinyt omaa pop up ravintolaansa Toynbee Hall hyväntekeväisuusjärjestön salissa joka toinen viikonloppu.

Ferdie’s Food Lab alkoi merkkaamalla tuomamme kuplivat ja viinit omalla nimella ja jättämällä ne muiden pullojen seuraan yhteiseen kylpyyn. Illallinen oli katettu saliin kahteen isoon banketti-pöytään. Vieraita oli laidasta laitaan: opiskelijatyttöryhmiä, aviopareja, synttärijuhlijoita. Pöydän päädyn jatkoi kanssamme hauska ja puhelias dublinilaispari Gavin ja Trish. Tunnelma oli rento ja lopussa kokki liitty vieraideen seuraan viinilasin kanssa. Tosi mukava tyyppi. Tärkeinpänä, ruoka oli mainioita: frittataa, salaattia, leivoksia, paahtopaistia, jäätelöä, makeisia… Paahtopaisti oli todella hyvää, mutta suosikkini oli chorizo-salaatti ja lopun makeat lemon and salted caramel fudge ja black olive ganache. Ferdie voisi alkaa myydä näitä?

Nyt suunnittelemme seuraavaa supper clubia. Michelle kertoi The Loft Projectista – tämä minun on päästävä näkemään seuraavaksi… Synttärit tulossa, vink vink. ;D

From now on I’ll try to include at least a short English translations. Writing on all things London I think it’s only fair to use the local lingo! More importantly, after eight glorious years together on my husbands Finnish vocabulary is still limited to a few obscenities and ordering “two coffees”. So here we go…

We spent a lovely Saturday night out with our friends Michelle and Andy at Ferdie’s Food Lab  at Toynbee Hall in Shoreditch. This was the first supper club for me and the hubby: up til now he as been a little dubious about the concept of dinner served in somebody’s front room. Evening was fab, met some lovely new people and more importantly, the food was delicious. Highly recommend! 

As for next, I’ve got my birthday coming up in June. Michelle has heard a lot of good things about the Loft Project and I’m dying to try it. Hint, hint! ;D

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s