all the gear and no idea

Ennen mieheen tutustumista en ollut suuren luokan talviurheilija. Laskin joskus ala-asteikäisenä pari kertaa suksilla. Teini-ikäisenä kokeilin lumilautauilua, se oli uusi juttu 90-luvun alussa.  Kaverien kanssa vuokralaudalla koheltaen vietimme muutaman päivän paikallisessa ‘soramonttu-laskettelukeskuksessa’. Myähemmin jos joskus harvoin mökkireissulla pohjoiseen tuli rinteeseen asiaa  saatoin kaverilta lainatuilla välineillä käydä rinteessä toteamassa olevani surkea.

Miehen tavattuani laskettelu tuli puheeksi: mies on ollut suksilla pienestä ja lumilaudalla pätevä. Skanditaustallani miehen oletus oli etta olisin pro ja en suhteen alkuaikoina oikaissut oletusta… Varsin Bridget Jones henkisesti myöntelin ‘yeah, I’m a boarder’. Kuusi kuukautta myöhemmin Grindelwaldissa seisoessani ‘aivan valtavan’ (sinisen) rinteen huipulla uuden lautani kanssa kiroten mihin olin itseni laittanut. Kolme päivää myöhemmin jokaista lihasta särki, mutta olin koukussa. Suomigeenit, kohtuu uusi poikaystävä ja alppimaisemat auttoivat itsepäisesti jatkamaan.

Nykyään lasken kuin, no, mies. Tosissaan, long and hard, koko päivän. Pitkiä reittejä.

Yllä pientä suuntaa-antavaa pakkailulistaa. Lautaillessa käytän Burtonin ‘slim fit’ takkia ja  normaalimitoituksen housuja: lähinnä koska Burton Lucky housumallista on tall versio, jossa lahjemitta on tarpeeksi pitkä koipiini. Takki on myös Burton, jotta snow skirt sopii housujen kauluksen vetoketjuhammastukseen. Kammoan ylös ratsastavaa takkia ja kylmää selkää.  Jos laskisin suksilla hankkisin heti Sweaty Betty Cresta Ski Suitin. Über naisellinen.  Värimaailmassa olen siirtynyt monochromiin: toimii vuodesta toiseen. Laskiessani toki käytän aina kypärää, osaan jo pelätä vanhojen luideni puolesta. Pipo ja arskat ovat mukana taskussa, jottei rinneravintolassa tarvitse ulkona istua goggles päässä.

Ja vielä: after skihin chunky knit ja leggingsit. Viikon laskemisen jälkeen eiteni pullistelevat farkuista…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s