banana republic

Silloin, kun hedelmakulhon unohtuneet banaanit alkavat nayttaa surullisilta, meilla tehdaan banaanikakkua. Usein hyvin kypsat banaanit muuttavat pakastimeen odottamaan otollista ajankohtaa ja inspiraation iskiessa ruskettuneet kaunokaiset kaivetaan esiin.

Banaanikakun tulee olla kostea, mehukas, tomakka ja sisaltaa reilusti banaania. Parhaaksi todettu, yksinkertainen banana bread resepti on alunperin miehen entiselta tyokaverilta, Princelta. Han vannoi etta mehukkain kakku tulee jaadytetyista banaaneista, jotka kuoritaan ja muussataan kohmeisena.

Prince’s Banana Bread

100g voita

100g ruskeaa sokeria / fariinisokeria

1 muna

450 g banaanit, muussattuna

3 rkl maustamatonta jogurttia

1 tl vaniljaesanssia

225 g vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl jauhettua kanelia

1/4 tl suolaa

100g rusinoita

40g  pekaani- tai saksanpähkinärouhetta

Voitele suorakaiteen muotinen kakkuvuoka (leipävuoka). Vaahdota voi ja sokeri keskenään, lisää muna ja sekoita taikina sileäksi. Lisää muussattu banaani, jogurtti ja vanilja. Sekoita keskenään jauhot, sooda, kaneli ja suola, ja lisää  banaanikakkuseokseen.Lisää taikinaan rusinat ja pähkinät.Kaada vuokaan ja paista 180C uunissa 1 tunti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s